torstai 21. toukokuuta 2020

21.05.2020 - Paloniemessä

Hanami Weekin pääluokkien voitosta lähtien alkoholi oli maistunut hivenen turhan paljon. Hivenen taisi olla melko runsaasti kaunisteltua, ensimmäinen viikko oli mennyt sellaisessa huurussa, ettei äitinikään olisi tunnistanut minua. Joku typerä roskalehti oli saanut valokuviakin juhlista, joissa mitä ilmeisimmin olin ollut kieli melkoisen syvällä Evan kurkussa. Jos olisin osannut hävetä, olisin varmaan hävennyt. Ei ollut tapana syödä kuormasta, vaikka tallimme kouluratsastaja olikin erittäin kuuma - ja syy sille miksi meillä ylipäätään oli kouluratsuja.

Ryypättyäni viikon, toivuin muutaman päivän ja matkustin äidin luo Suomeen. Paloniemessä kaikki oli kuten aina ennenkin, joskin omia hevosiani käyskentelikin tarhoissa tavallista enemmän. Geyzer, Nemo ja Pentimento olivat saapuneet äidille suoraan Hanami Weekiltä ja äiti oli työntekijöideni kanssa hoitanut niitä ilmeisen menestyksekkäästi. Muut hevoset olivat matkustaneet suoraan Belgiaan, ne typerät luuskat, joiden kohtalo oli vielä täysin auki, eiväthän ne olleet menestyneet missään.

Olin ilmoittanut itseni Ruunaan Maljan toiseen osakilpailuun heti kun krapulastani selvisin. Ei minun tarvitsisi muuta kuin opetella rata ulkoa. Jos hevonen ei itse osannut hypätä, ei siitä mihinkään muuhunkaan ollut. Hoitajat, valmentajat ja palkalliset ratsastajat olivat tylsää treenaamista ja kentällä hinkkaamista varten. Minä ratsastin nykyään lähestulkoon vain kilpailuissa, en tahtonut tuhlata aikaa mihinkään turhaan - paitsi tänään. Tänään ratsastaisin Nemolla esteitä, kunhan joku sen ymmärtäisi tuoda paikalle.

Kävelin seisomaan keskelle äidin ainoaa kenttää, johon oli rakennettu surkean pieni esterata. Puomeissa oli kulumajälkiä ja kentän aidan alalautoja oli puolittain tippunut maahan. Paukuttelin vihaisena raipalla saappaanvartta, taas ne idiootit olivat myöhässä. Lopulta maneesin takaa saapui ruuniko Trakehner ja tallityöntekijäni Gemma. Myöhässä ja hevonen lämmittelemättä, tällainen pilaisi viikonloppuna kilpailusuorituksen kokonaan. Sen typeryksen kuuluisi saada potkut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti